Welke Punch Naald heb ik nodig?

Er zijn veel verschillende Punch Naalden en soms is het lastig om te weten welke je nou precies nodig hebt.

Welke punch naald je nodig hebt hangt helemaal af van wat je precies wilt gaan doen! In dit artikel vertel ik je aan de hand van 4 verschillende vragen hoe jij de perfecte naald kunt kiezen!

De vier vragen

  1. Hoe groot wordt mijn project?
  2. Hoe dik is het garen wat ik wil gebruiken?
  3. Wat is mijn budget?
  4. Wat wil ik allemaal gaan uitproberen?

Hoe groot wordt mijn project?

Een goed startpunt om uit te zoeken welke naald je nodig hebt is om te kijken hoe groot het project is dat je wilt gaan maken.

Kleine projecten

Denk bij kleine punch needle projecten bijvoorbeeld aan:
broches;
patches;
haaraccesoires;
kleine wandhangers;
knuffeltjes, etc.
Als je een klein project wilt maken, kun je het best een fijne punch naald of een medium punch naald aanschaffen. Je kunt dan punchen met bijvoorbeeld borduurgaren of met haakkatoen.

Grote projecten

Denk bij grote punch needle projecten bijvoorbeeld aan:
kussens;
grote wandhangers;
schilderijen;
kleden;
tassen, etc.

Als je een groot project wilt maken, kun je het best een grove punch naald aanschaffen. Je kunt dan punchen met allerlei soorten wol of breikatoen.

Natuurlijk kun je ook een groot project maken met bijvoorbeeld borduurgaren maar houdt er rekening mee dat dunnere garen vaak duurder zijn en dat dunnere garen kleinere lusjes maken en je dus veel langer bezig bent.

Eveneens kun je met dik garen een klein project maken maar je zult dan zeer snel klaar zijn en je kunt bijna geen detail toevoegen.

Laat dit je niet tegenhouden om jouw project te maken zoals jij het wilt – zorg alleen dat je de juiste spullen kiest!

Wat is mijn budget?

Een andere goede vraag is natuurlijk wat is je budget? Bij Hip Gemaakt verkopen wij geen budget naalden omdat de ervaring hiermee over het algemeen zeer slecht is. De naalden die vaak uit China komen (je weet wel die blauw witte of die paarse) zijn van slechte kwaliteit, zijn veel te scherp en vallen snel uit elkaar. Maar dat betekent niet dat alle naalden duur zijn!

Instappen

Wil je het punchen een keer uitproberen maar wil je niet gelijk heel veel geld investeren dan hebben we de Rico Punch Naald. Deze naald is verstelbaar dus je kunt er verschillende lengtes lusjes mee maken. De naald is van stevig plastic en wordt geleverd met bedrader en instructies.

Stevig en betaalbaar

Ben je op zoek naar een stevigere naald kies dan voor de 3 naalden punch tool die van stevig kunststof en metaal gemaakt is of voor een van de houten naalden (verstelbaar of niet-verstelbaar).

Luxe

Als je echt een luxe naald wilt dan is de Oxford Naald de juiste naald voor jou! Deze ergonomisch gevormde Esdoorn houten punch naalden worden handgedraaid in de VS. De prijs reflecteert de uitstekende kwaliteit en er zit een levenslange garantie op!

Wat wil ik allemaal gaan uitproberen?

Nog een andere manier om te kiezen welke naald je zou willen, is op veelzijdigheid van gebruik. Wat hiermee wordt bedoeld is dat sommige naalden verstelbaar ofwel in naalddikte ofwel in lengte ofwel in allebei. Dat betekent dat je met 1 naald met verschillende soorten garen kan punchen en dat je met 1 naald verschillende luslengtes met elkaar kunt combineren.

Alleen verstelbaar in lengte

Een aantal naalden is alleen verstelbaar in lengte. Met deze naalden kun je dus alleen variëren in de luslengte. Desondanks kan je natuurlijk ook verschillende diktes garen uitproberen!

Verstelbaar in lengte & dikte

Deze naalden kun je zowel verstellen in lengte als dikte. Er zitten of extra naalden bij of je kunt extra naalden bijkopen om zo verschillende technieken met elkaar te combineren. Je kunt dus en de lengte van de lusjes variëren en verschillende soorten garen met elkaar combineren!

Geen zin om alles bij elkaar te zoeken? Koop een Pakket!

2 reacties op “Welke Punch Naald heb ik nodig?”

Geef een reactie