De Weefsteek is niets meer of minder dan weven met borduurdraad. Je hebt dus een aantal kettingdraden nodig en een inslagdraad. Je kunt hiervoor dezelfde kleuren gebruiken of contrasterende kleuren!

Werkwijze

Je borduurt eerst de kettingdraden door van boven naar beneden een rechte steek te maken. Zorg dat er wat ruimte tussenzit, maar niet te veel – dan dekt de steek niet goed of gaat het heel erg vervormen tijdens het weven.

Als je de kettingdraden heb geborduurd gaan we weven met een andere draad – dit noemen we de inslagdraad. Ik heb gekozen om een iets lichtere tint te gebruiken maar je kunt natuurlijk alle combinaties maken die je wilt!

We beginnen van links naar rechts. Steek je naald linksonderin de vorm naar boven en steek je naald bovenlangs de eerste kettingdraad, onderlangs de tweede kettingdraad, bovenlangs de derde kettingdraad enz. enz.

Als je aan het einde van de vorm bent steek je de naald naar benden in de stof. We gaan nu van rechts naar links. Steek je naald direct naast je laatste steek weer naar boven en weef terug. Zorg dat waar je eerst bovenlangs de kettindraad ging, je nu onder de kettingdraad gaat en vice versa. Als je aan het einde bent steek je de naald weer in de stof.

Herhaal dit proces tot de hele vorm is gevuld.

Toepassingen

Textuur, Mand Nabootsen

Tips & Tricks

Trek niet te hard aan de steken om te voorkomen dat je steken gaan vervormen!