Vijf Weef Kunstenaressen die je MOET volgen!

Weven kun je met heel veel verschillende materialen doen. Door verschillende technieken te gebruiken krijg je andere texturen.

Deze vijf kunstaneressen hebben door het gebruik van verschillende materialen allemaal een unieke stijl ontwikkeld – laat je inspireren!

@hellohydrangea

Lindsey Campbell is de reden dat ik zelf ooit ben begonnen met weven. Haar cursus “Welcome to Weaving” is de perfecte plek om te beginnen met weven! 

Daarnaast heeft ze een maandelijkse weefclub waar je lid van kunt worden – maar je kunt de weefprojecten (die stuk voor stuk schitterend zijn) ook kopen als PDF via Etsy.

Natuurlijk heeft ook Lindsey een boek geschreven – misschien wel HET handboek voor de beginnende weefster.

@sunwoven

Erin Barrett is een grootmacht in de weefwereld. Haar werk inspireert velen om van het weven je werk te maken. 

Ze maakt zowel grote als kleine weefwerken en gebruikt vaak wool roving – een soort zachte schapenwollen plukken die een fluffy uitstraling hebben.

Haar Instagram naam doet eer aan de stijl en de feel van haar feed – het is een zonnig inkijkje in haar leven als weefster en thuiswerkende moeder!

@meghanshimek

Ook de Amerikaanse Meghan Shimek weeft hoofdzakelijk wol roving of wolplukken. Vaak worden deze plukken gemaakt van Merino wol – heerlijk zacht!

De wolplukken geven haar werk extreme textuur en je zou daarom denken dat het alleen geschikt is voor enorme weefwerken. Maar niks is minder waar.

Ook in kleine wandhangers gebruikt ze de wolplukken op een originele manier. Soms heel clean en strak maar soms ook uitbundig en harig.

Meghan is een veelzijdige weefkunstenares!

@ashtonzagerfiberart

Van monochromatische weefwerken tot kleurrijke wantapijten die doen denken aan weelderige koraal riffen – Ashton Zager ademt weven. 

Ze wordt nogaleens genoemd als de persoon die het rondzweven weer helemaal op de kaart zette en als je kijkt naar haar ronde kunstwerken dan is dat niet gek!

Na de dood van haar zoontje begon Ashton het weven te zien als middel om het verlies te verwerken. Ze is openhartig over haar reis door de rouw en laat hierbij zien wat een grote rol kunst hierbij kan spelen.

@maryannemoodie

Maryanne is een all-round textielkunstenares maar weven is haar eerste liefde. Met een van de basissteken van het weven – de planbinding – maakt ze prachtige weefwerken.

Het kleurgebruik is primair; dat wil zeggen veel rood, blauw, geel en groen.

Door haar Instagram heen scrollend zie je dat ze veel verschillende soorten stijlen heeft van fel gekleurd tot monochrome wandhangers. 

In haar eigen boek “On the Loom” neemt ze je stap voor stap mee in het weven – zeer geschikt voor beginners!


Ook beschikbaar als e-book