Punch Needle op Schildersdoek

Punch Needle doe je meestal op stof – maar wist je dat een schildersdoek eigenlijk ook gewoon stof is met een laagje erop? Dat betekent dat je – met de juiste punch naald – ook gelijk op een schildersdoek kan punchen! Ik laat je zien hoe! Ben je net begonnen met punchen lees dan eerst “Hoe moet ik Punchen?”

MATERIALEN

  • Een goedkoop canvas frame of schildersdoek. Ik kocht mijn schildersdoek van 50 x 50 cm bij de Action voor 3,99
  • Een punch naald die door het doek kan. Ik gebruik de drie naalden tool met de dikste naald, maar alle drie de naalden werken voor dit project.
  • Borduurwol of wol die niet dikker is dan 3mm.
  • Een pen of potlood
  • Een patroon. Download mijn patroon onderaan de pagina of maak je eigen kunstwerk!

BESCHRIJVING

Teken het patroon over op het schildersdoek. Het is handig om het patroon ook (in spiegelbeeld) op de achterkant te zetten als je lusjes en platte steken met elkaar wilt combineren!

Kies je kleuren uit. Ik heb gekozen voor DMC borduurwol maar je kunt allerlei soorten wol gebruiken zolang ze maar door de naald passen. Dus niet dikker dan 3 mm. De kleuren die ik heb gebruikt zijn:

Mosgroen 7423
Licht bruin 7413
Terra Cotta 7446
Donkerblauw 7591
Mosterd Geel 7056

Doe eerst alle platte steken. Dit maakt het straks makkelijker om de lussen van de achterkant te maken omdat je weet waar je ongeveer moet steken.

Doe daarna de lusjes. Je moet nu vanaf de achterkant steken. Als je het patroon niet op de achterkant heb staan, houdt dan je canvasdoek op zn kant en kijk aan de voorkant waar je moet steken vanaf de achterkant.

Nadat ik alle steken had gedaan vond ik dat er nog wat miste dus heb ik een paar extra rondjes toegevoegd!

Nu kun je ervoor kiezen om de achterkant gewoon wit doek te laten of je kunt ook de achtergrond invullen. Ik koos voor een middenweg en heb alleen rondom een witte rand gedaan om de bloemen extra goed uit te laten komen!

PATROON

PIN DIT BERICHT

GERELATEERDE BERICHTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *