Punch Needle op Schildersdoek

Punch Needle doe je meestal op stof – maar wist je dat een schildersdoek eigenlijk ook gewoon stof is met een laagje erop? Dat betekent dat je – met de juiste punch naald – ook gelijk op een schildersdoek kan punchen! Ik laat je zien hoe! Ben je net begonnen met punchen lees dan eerst “Hoe moet ik Punchen?”

Wat heb je nodig?

  1. Teken het patroon over op het schildersdoek. Het is handig om het patroon ook (in spiegelbeeld) op de achterkant te zetten als je lusjes en platte steken met elkaar wilt combineren!
  2. Kies je kleuren uit. Ik heb gekozen voor DMC borduurwol maar je kunt allerlei soorten wol gebruiken zolang ze maar door de naald passen. Dus niet dikker dan 3 mm. De kleuren die ik heb gebruikt zijn:
  • Mosgroen 7423
  • Licht bruin 7413
  • Terra Cotta 7446
  • Donkerblauw 7591
  • Mosterd Geel 7056
  1. Doe eerst alle platte steken. Dit maakt het straks makkelijker om de lussen van de achterkant te maken omdat je weet waar je ongeveer moet steken

Doe daarna de lusjes. Je moet nu vanaf de achterkant steken. Als je het patroon niet op de achterkant heb staan, houdt dan je canvasdoek op zn kant en kijk aan de voorkant waar je moet steken vanaf de achterkant.

Nadat ik alle steken had gedaan vond ik dat er nog wat miste dus heb ik een paar extra rondjes toegevoegd!

Nu kun je ervoor kiezen om de achterkant gewoon wit doek te laten of je kunt ook de achtergrond invullen. Ik koos voor een middenweg en heb alleen rondom een witte rand gedaan om de bloemen extra goed uit te laten komen!

Geef een reactie