Je Punch Naald Inrijgen

Punch Needlen is dé trend in borduurland op dit moment. Met een speciale naald steek je in de stof waarbij je platte steken aan de ene kant krijgt en lusjes aan de andere kant. Door verschillende technieken en verschillende garen met elkaar te combineren kun je eindeloos veel mooie projecten maken!

In dit artikel vertel ik je hoe je de punch naald bedraad zodat deze klaar is voor gebruik!

Wat heb je nodig?

  1. Punch Naald
  2. Bedrader
  3. Alle Garen (garen moet dunner zijn dan diameter naald)

Voordat je begint

In deze tutorial gebruik ik de Verstelbare Houten Punch Naald omdat je bij deze naald duidelijk alle onderdelen kunt zien. Maar het principe is bij bijna alle punch naalden hetzelfde!

Instructie

  1. Duw de draadinrijger altijd van de voorkant van de naald naar de basis, dan hoef je de draad of wol niet te knippen maar kun je gaan punchen terwijl de draad nog op de streng of bol zit.
  2. Duw de draadinrijger in de naald.
  3. Haal de draad door de bedrader en trek deze terug om de draad door de naald te halen. Als je heel hard moet trekken om de draad erdoorheen te krijgen dan kan het zijn dat je draad te dik is.
  4. Rijg vervolgens het kleinere gat (het oog) in door de inrijger vanaf de achterkant van het oog naar binnen te duwen.
  5. Haal de draad door de bedrader en trek dan de bedrader terug. Je punch naald is nu klaar voor gebruik!

Oxford Naald

Heb je een Oxford Punch naald dan gaat het bedraden iets anders – en een stuk gemakkelijker!

De Oxford naald is een hoogwaardige punch naald gemaakt van prachtig esdoorn en heeft een gleuf helemaal vanaf de naald tot aan de basis.

Je hoet alleen het oog van de naald in te rijgen en daarna kan je de draad zo in de naald leggen – en je bent klaar om te gaan punchen!

Geef een reactie